Krkobabić će biti sahranjen bez počasti - iKragujevac


Politika

Jovan Krkobabić, potpredsednik Vlade Srbije, biće sahranjen na Bežanijskom groblju, bez državnog protokola i u krugu porodice i prijatelja.Danas će biti održane dve komemoracije.

To je bila želja lidera PUPS koji je preminuo u utorak po podne na VMA, u 84. godini, od posledica duge i teške bolesti.

Vlada i PUPS organizovaće danas odvojene komemorativne skupove. Dačićev kabinet zakazao je okupljanje državnih funkcionera u Domu Narodne skupštine u 11 sati, a u holu tog zdanja biće otvorena i knjiga žalosti.

Članovi i pristalice stranke oprostiće se od svog dugogodišnjeg lidera u Sava centru, u 13 časova.

Nastavićemo snažno i dosledno da delujemo putem kojim nas je vodio predsednik. Pod njegovim mudrim, odgovornim i principijelnim rukovođenjem PUPS je postao snažni državotvorni i parlamentarni činilac, prepoznatljiv i dosledan borac za socijalnu pravdu i sigurnost - navodi se u saopštenju PUPS.

Predsednik Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici Jovana Krkobabića, u kom je ocenio da je srpska politička scena ostala bez jednog od svojih istaknutih članova.

Ostajete bez podrške i ljubavi oca i dede, a srpska politička scena bez jednog od svojih istaknutih članova. Sa izrazima iskrenog saučešća - piše u predsednikovom telegramu.

Vlada Srbije u sredu je održala i komemorativnu sednicu i formirala Organizacioni odbor za sahranu, na čelu sa premijerom Ivicom Dačićem.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu