Maja Gojković predsednica Skupštine ? - iKragujevac


Politika

Kako B92 saznaje, na čelu Skupštine Srbije biće funkcionerka Srpske napredne stranke Maja Gojković. Taj predlog podržalo je 30 poslanika i već je u parlamentu.

Dosadašnja generalna sekretarka parlamenta Jana Ljubičić potvrdila je Tanjugu da je predlog SNS za novog predsednika parlamenta stigao u sekretarijat i da će se o tome raspravljati danas na sednici. Prema njenim rečima, to je za sada jedini predlog, a o kandidatima za potpredsednike skupštine razgovaraće se naknadno.

Beogradski mediji objavili su da je SNS, nakon odustajanja od ideje rotirajućeg predsednika Skupštine, suzio izbor budućeg predsednika parlamenta.

Kao mogući predsednici Skupštine u jučerašnjim novinama pominjali su se Zoran Babić, predsednik poslaničkog kluba SNS u prethodnom sazivu parlamenta, Goran Knežević, bivši ministar poljoprivrede, kao i funkcionerka SNS Maja Gojković.

Inače, Skupština Srbije danas će birati predsednika parlamenta, potpredsednike i radna tela, čime će biti završeno konstituisanje ovog najvišeg zakonodavnog tela.

Na sednici 16. aprila potvrđeni su mandati novim poslanicima, a sutra bi trebalo da bude zaokružen proces izbora novog saziva parlamenta.

Potom bi poslanici u četvrtak, 24. aprila, trebalo da razmatraju zakone o vladi i o ministarstvima, da bi se o njima glasalo u subotu, 26. aprila. Novi ministri će, kako je najavljeno, zakletve pred poslanicima položiti 27. aprila. 

Izvor: B92 , Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu