Scena iz ''Korena'' potresla Srbiju: Đorđe kupuje nož da ubije Simku ako dete nije njegovo, a onda se ona porađa - iKragujevac


Kultura

Nakon što je Simka saopštila da je trudna, Đorđe sumnja da je dete njegovo. Đorđe preklinje Simku da mu kaže čije je dete, ali ona se ne da. Simka očajna plače, udara muža i govori mu da je ubije već jednom.

Đorđe preklinje Simku da mu kaže čije je dete, ali ona se ne da. Simka očajna plače, udara muža i govori mu da je ubije već jednom.

Đorđe iz Kragujevca dovodi najstručniju babicu u Srbiju, koja će poroditi Simku i pomoći joj da sve lakše prebrodi.

U istom momentu, Đorđe kupuje nož kojim namerava da ubije i Simku i dete ukoliko sazna da nije njegovo. Međutim, Simka ima težak porođaj i rađa zdravog dečaka. Aćim Katić krsti unuka imenom političkog mentora Adama Petronijevića.

Glavni junaci serije su Aćim Katić (Žarko Laušević), Đorđe Katić (Igor Đorđević), Simka Katić (Sloboda Mićalović), Vukašin Katić (Radovan Vujović), Tola Dačić (Nenad Jezdić)..

Podsetimo, serija je rađena po romanu Dobrice Ćosića, a radnja se zasniva u imaginarnom selu Prerovo u domu uglednog domaćina i bogataša Aćima Katića.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu