Festival Stendap komedije u Kragujevcu 3. i 4. decembra - iKragujevac


Kultura

Udruženje “Vido“ iz Kragujevca, jubilarni peti put u Kragujevcu organizuje regionalni festival stendap komedije pod nazivom “Balkan Ap“. Festival će se održati 3. i 4. decembra od 20 sati, u sali Pozorišta za decu (scena 303) u Kragujevcu.

Na festivalu “Balkan Ap“ nastupiće niz izvođača stendap komedije sa ovih prostora, koji već godinama uspešno izvode svoje performanse u Srbiji, a i van granica naše zemlje.

Program festivala: 3. decembar: Neša Bridžis, Marko Puljiz (BiH) i Andrija Dabanović (CG). 4. decembar Srđan Jovanović, Srđan Olman i Dušan Varničić. Karte se mogu nabaviti u Kancelariji za mlade - ulica Save Kovačevića 5 (od srede 28.11. do utorka 04.12. od 11 do 18 sati. Informacije na telefon: 0644516104).

Stendap komedija predstavlja žanr komedije koji je u našoj zemlji sve popularniji. Radi se o izvedbi u kojoj komičar iznosi svoj autorski tekst i pogled na svet pred publiku. Razlog u popularnosti leži u tome što pored nesporne zabave, stendap komedija ima i jak element društvene kritike.

Velika posećenost na večerima stendap komedije iz godine u godinu dokazuju da i u Srbiji postoji izuzetno kvalitetnih izvođača i sadržaja.

Grad Kragujevac doprineo je realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo ostvarivanje. Napomena: nije prikladno za mlađe od 16 godina. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu