Ova predstava je proglašena za najbolju na 13. JoakimInterFestu - iKragujevac


Kultura

Predstava koja je proglašena za najbolju na 13. JoakimInterFestu, po odluci žirija je ''Ustav Republike Hrvatske'' u izvođenju Satiričnog kazališta “Kerempuh“ iz Zagreba u režiji Vinka Brešana.

Žiri u sastavu Ivana Vujić, reditelj, Zijah Sokolović, glumac i Jelena Janjatović, kostimograf, nagradu za režiju dodelili su Dušanu Mlakaru za predstavu “Zadnje lune“ u izvođenju Gledališča Koper iz Slovenije po tekstu Furia Bordona, kojoj je inače pripala i nagrada za vizuelnost.

Nagrade za glumu po oceni žirija pripale su Borisu Kavaci za ulogu oca u predstavi “Zadnje lune“, Borku Periću, za ulogu Vjekoslava Kralja i Ani Maras Harmander za ulogu Maje Samardžić u predstavi “Ustav Republike Hrvatske“.

Joakimova specijalna nagrada za glumu pripala je LJubiši Savanoviću za ulogu Ivana Vukovića, u predstavi Sabirni centar po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, koja je inače od strane publike sa prosečnom ocenom 4,96 proglašena najboljom predstavom na 13. JoakimInterFestu.

U čast nagrađenih, večeras će na sceni Knjaževsko srpskog teatra, glumci Ateljea 212 od 20.00 sati, odigrati predstavu “Moja ti“, po tekstu Olge Dimitrijević a u režiji Aleksndre Milavić Dejvis.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu