Knjaževsko-srpski teatar obeležio kraj sezone - iKragujevac


Kultura

Knjaževsko-srpski teatar sinoćnim gostovanjem predstave "Vrapčić" (priča o životu Edit Pjaf) na sceni "Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu završio je ovogodišnju sezonu.

Pozorišnu sezonu 2017/18. u najstarijem srpskom pozorištu iz Kragujevca obeležile su četiri premijere: "Četiri brata“, "Džast merid“, "Boing boing“ i "Dvesta“, zatim gostovanja, učešća na festivalima, festivalske nagrade i, kako navode, "posvećena pozorišna publika koja nas je inspirisala, podržavala i propratila do poslednje predstave".

"Na Festivalu 'Risto Šiškov' u Makedoniji naši glumci su osvojili tri nagrade - Isidora Rajković, Zdravko Maletić i Ivan Vidosavljević za uloge ostvarene u predstavi 'Opet plače, al sad od sreće', u Rusiji na festivalu 'Most prijateljstva' dodeljena je nagrada Sanji Matejić, na 54. Festivalu 'Joakim Vujić' nagradu je osvojio Zdravko Maletić, u Bugarskoj na Festivalu malih formi pobedila je predstava 'Četiri brata', a Zdravku Maletiću je dodeljena nagrada za najboljeg glumca", saopštili su iz Knjaževsko-srpskoh teatra.

Miši Janketiću uručena Statueta "Joakim Vujić"

U protekloj sezoni dodaju, održan je i 12. "JoakimInterFest" čija je tema "Okean teatar“ okupila značajne pozorišne predstave iz zemlje i inostranstva.

Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca smatra se najstarijim pozorištem u Srbiji. Osnovali su ga 1835. godine Joakim Vujič i knez Miloš Obrenović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu