SJAJNA VEST ZA KRAGUJEVČANE: Arsenal dobija svoj filmski festival! (VIDEO) - iKragujevac


Kultura

Arsenal Film Fest (AFF) biće održan od 7. do 10. juna, uz projekcije muzičkih dokumentaraca o Vitni Hjuston, Grejs Džons, Lajbahu i drugima, u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, na koje se ulazi besplatno uz kupljenu ulaznicu za Arsenal Fest 08.

 

Prvog dana festivala od 20 časova publika može pogledati film "The Possibilities Are Endless" (2014), o oporavku od moždanog udara škotskog muzičara Edvina Kolinsa, poznatog po svetskom hitu "A Girl Like You". AFF 7. juna prikazuje od 22 časa i dokumentarac "Zarobljeno vreme" reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o uticajnom rok publicisti Petru Peci Popoviću, a potom će njih dvojica odgovarati na pitanja publike.

"Muzički dokumentarni film je inače jedan od žanrova koji je u najvećoj ekspanziji u poslednjih deset godina u svetu filma, i drago mi je da i Kragujevac dobija jedan takav festival, na kojem će publika imati priliku da vidi najrecentnija izdanja, vrlo kvalitetnih, vrlo zabavnih, vrlo poučnih filmova o muzici, muzičarima i svemu onome što muzika danas znači", rekao je selektor AFF Admir Ćulumarević.

Drugog dana, odnosno 8. juna AFF prikazuje od 20 časa "Bloodlight and Bami"rediteljke Sofi Fienes o višeslojnoj ličnosti pop dive Grejs Džons, a od 22 časa je na programu "Liberation Day" o poseti kultnog slovenačkog benda Laibacha Severnoj Koreji.

U "The New Gipsy Kings" autor Livi Tipurita bavi se jedistvenim svetom besnih automobila i luksuznih gajbi Roma muzičkih zvezda u Rumuniji, koji je na programu 9. juna od 20, a zatim sledi od 22 "Charlatan Magnifique", film Maje Pavlin o autoru "Pukni Zoro", slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Manjifiku.

Poslednje večeri, posetioci AFF-a mogu da vide od 20 časa "Raving Iran", u kome autorka Suzan Regina Maures prati didžejeve Anoosh Rakizade i Arash Shadram koji pokušavaju da se bave tehno muzikom u Iranu uprkos opresivnom režimu.

AFF se zatvara 10. juna "Whitney: Can I Be Me"dokumentarcom Nika Brumfilda o životu i karijeri jedne od najvećih svetskih pop zvezda ikada Vitni Hjuston.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu