Međunarodni dan porodice - iKragujevac


Kultura

U utorak 15. maja u Svečanom salonu Grada, uručenjem nagrada autorima najboljih likovnih i literarnih radova biće obeležen Međunarodni dan porodice.

Pre sedam godina inicijativu za obeležavanje Međunarodnog dana porodice pokrenulo je Savetovalište za brak i porodicu, koje funkcioniše u okviru Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“.

Grad Kragujevac je raspisao konkurs za najbolje likovne i literarne radove na kojima su učestvovali predškolci i učenici osnovnih štola. Biće dodeljeno 15 nagrada, po pet u svakoj kategoriji.

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ od početka je uključena u ogranizaciju obeležavanja Međunarodnog dana porodice, tako što za dobitnike nagrada i članove njihovih porodica organizuje zanimljive izlete. Ove godine pored razgledanja grada u godini obeležavanja 200 godina prve prestonice, učenicima će biti organizovan izlet u etno selo u Lužnicama u kome će uz različite aktivnosti provesti dan u prirodi i uživati u šumadijskim specijalitetima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu