Najbolji zasluženo na međunarodnom festivalu - iKragujevac


Kultura

Prestižni festival harmonike koji se 43. put održava u Puli u Istri, i ove godine okupio je eminentne i u muzičkim krugovima najpriznatije pojedince i orkestre regiona. 

Festival koji se više od pola veka održava u Puli, a od druge polovine sedamdesetih godina organizuje i festival najboljih orkestara harmonike, s pravom je uputio pozivno pismo za učešće na festivalu jednom od najboljih orkestara u regionu, Akademskom kragujevačkom orkestru akordeonista. Ovo je ujedno i dobra prilika da se pored razmene iskustava, prezentacije, umeća umetnosti na harmonici, predstave umetici koje je iznedrila najbolja škola za harmoniku u svetu, kragujevačka Muzička škola.

Pored nastupa orkestra, studenti će iskoristiti priliku i nastupiti i u solo kategorijama. Na ovaj način se nastavlja tradicija, uspešno predstavljnje grada na međunarodnoj sceni, što je i osnovni zadatak svih umetnika i svake umetnosti.

Spoj najkvalitetnijih izvođača na harmonici u regionu, Evropi i svetu, predvođeni eminentnim stručnjakom i pedagogom profesorom Predragom Kostovićem, jedinstveni su ambasadori kulture van granica naše republike, te tako na ovaj način pored značajnog izraza u muzičkom smislu, Kragujevac se u regionu ponovo i sa razlogom potpisuje još jednim velikim umetničkim slovom. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu