ULAZ SLOBODAN: Prisustvujte nastupu mlade umetnice iz Kragujevca - iKragujevac


Kultura

Koncertna sezona „Convivium Musicum 17/18“ nastavlja se nastupom izuzetne mlade umetnice Evgenije Jeremić, u utorak, 13. marta, u Galeriji Narodnog muzeja sa početkom od 20 časova.

Evgenija Jeremić- sopran, je mlada i uspešna umetnica poreklom iz Kragujevca. Priznanja i nagrade počinje da niže još tokom školovanja u rodnom gradu. Uspesi se nastavljaju i nakon odlaska na studije u Beograd, gde je proglašena je za studenta generacije Fakulteta muzičke umetnosti u decembru 2015.godine. Iste godine, revija klasične muzike „Muzika Klasika“ joj je dodelila priznanje u kategoriji Mladi izvođač godine. Ostvarila se u ulogama Stanke iz opere Na Uranku Stanislava Biničkog, Mimi iz Pučinijevih Boema, Dezdemone iz Verdijevog Otela, Rozalinde iz Štrausovog Slepog miša, Anđelike iz Pučinijeve opere Sestra Anđelika u kojoj je debitovala u Nacionalnoj operi u Plovdivu. Evgeniju će na koncertu pratiti Petar Marković, iskusni pijanista i klavirski saradnik iza kojeg su mnogobrojni uspesi i nastupi. Na programu koncerta su arije iz opera Đ. Verdija, A. Dvoržaka, Ž. Masnea, Š. Gunoa, A. Katalanija, i F. Čilea.

Koncert se održava u organizaciji Udruženja građana „CONVIVIUM MUSICUM“ i realizuje uz pomoć Grada Kragujevca, a ulaz je slobodan.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu