FILMOVI, KONCERTI, IZLOŽBE: Francuska kultura u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Dugogodišnja tradicionalna saradnja koju grad Kragujevac ima sa francuskim gradom Sirenom biće obogaćena potpisivanjem konvencije sa Francuskim institutom u Beogradu. Tekuća godina će biti u znaku brojnih kulturnih dešavanja proisteklih iz tog prijateljstva, koja počinju već sredinom naredne nedelje.

Francuski ambasador posetiće 15. marta naš grad, kada će biti organizovano potpisivanje sporazuma o saradnji. To je otvaranje nove mogućnosti u partnerstvu Grada Kragujevca sa Francuskim institutom iz Beograda, a cilj je ostvarenje kvalitetne i dobre saradnje u kulturnom, obrazovnom i urbanom domenu našeg grada sa Republikom Francuskom. 

Kragujevac se nalazi na listi prioritetnih gradova u Srbiji u kome će se u ovoj godini organizovati program francuskog bogatog kulturnog nasleđa. 

U Studentskom kulturnom centru 13. marta počinje Francuski filmski karavan, a ljubitelji sedme umetnosti uživaće u francuskim filmovima dva dana.

15. marta ambasador Francuske posetiće kragujevački Univerzitet, kada će biti organizovan koncert studenata i profesora FILUM-a muzičkog odseka, a u pripremanju programa pridružiće im se kolege sa Katedre za romanistiku. 

U Drugoj tehničkoj školi biće otvorena izložba pod nazivom "Povezivanje tela". 

Početak saradnje sa Francuzima ukazuje na niz manifestacija i događaja na kojima će u Kragujevcu gostovati francuski kulturni stvaraoci.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu