Promocija „Fotorama Festa“ na Sajmu turizma u Beogradu - iKragujevac


Kultura

Na štandu Gradske turističke organizacije „Kragujevac“, u petak i subotu posetiocima će biti predstavljen i „Fotorama Fest“, koji će osmi put biti organizovan u Kragujevcu od 1. maja do 3. juna ove godine. Organizatori festivala deliće promo materijal, a posetioci će moći da vide kreativne i dokumentarne fotografije i video materijal sa prethodnih radionica.

„Fotorama Fest“je organizacija najkvalitetnijih fotografskih radionica, izložbi, predavanja i radova sa najpoznatijim svetskim digitalnim umetnicima.

Ove godine posebno značajno mesto na festivalu zauzimaju Denis Dunbar i Margarita Kareva sa svojim svetski poznatim Masterclass radionicama, koje će biti prilika za sve željne znanja koji bi voleli da saznaju najveće tajne uspešnih svetskih umetnika.

Denis je digitalni umetnik „Hollywood A“ produkcije. Radio je na nekim od najvećih blokbaster franšiza, kao što su Harry Potter, X-Man, Iron Man, Transformers, I am Legend, Avatar-The last Airbender, Spiderwick Chrocless, Shrek, Star Trek i mnogih drugih , kao i sa mnogim poznatim fotografima i ličnostima kao što su ovogodišnja dobitnica priznanja Oskar, Ema Stoun, Anđelina Džoli, Bili Zane, Gari Oldman i drugi. Njegova dvodnevna radionica pod nazivom „Secrets Of Pros2 “ biće fokusirana na tehnike , trikove i taktike korišćene za izgradnju složenih kompozitnih slika, za plakate i reklame. Tokom radionica možete videti kako da pripremite fotografije na najbolji način i uklopite ih u besprekornu kompoziciju zajedno sa svim trikovima koje koristite za pravljenje konačnog proizvoda.

Za sve ljubitelje „Fantasy“ fotografije biće tu Margarita Kareva koja će u periodu od 2. do 3. juna održati svoj svetski poznat Masterclass, profesionalnu radionicu iz oblasti kreativne i koncept fotografije. Tema Masterclass-a je stvaranje spektakularne i nezaboravne fotografije na odgovarajućoj lokaciji. Upoznaće vas sa najbitnijim alatom, a to su neverovatne mogućnosti korišćenja različitih fotografskih tehnika kao i organizovanje seta na lokaciji, izbor lokacije za nastanak fotografije, koji su najzanimljiviji objekti za snimanje, pronalazak zanimljivih perspektiva i planova, rad sa kompozicijom, okruženjem i pristupačnim svetlom, kao i brojni razgovori, i odgovori na pitanja na samom setu.

Na izložbi će biti predstavljen mlad, talentovan i višestruko nagrađivan, dokumentarni kineski fotograf Marc Jang i uspešni srpski fotograf Nacionalne Geografije, Neven Grujić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu