Izveden prvi mjuzikl na Joakimovoj sceni u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Pred pozorišnom publikom u Kragujevcu izvedena je pretpremijera mjuzikla "Džast merid". Autorki teksta i reditelju Vojinu Vasoviću vreme u kome živimo pružilo je mnoštvo mogućnosti za adaptaciju ove moderne komedije.

Reditelj nas vodi kroz životnu priču četvorice prijatelja - Dobrica je mladoženja zarobljen u dugoj vezi, ekonomski zavisan od devojke koja živi u drugoj zemlji. Lepi ima velike ambicije koje se svode na razrađivanje mogućnosti - kako lako doći do para i najpametnijeg od njih neostvarenog fizičara, "štrebera" Vektora.

Pridružuje im se i prevrtljivi Rubeola koji mašta da postane voloner - oni nemaju para, a sebi postavljaju zadatak da za deset dana organizuju Dobričinu svadbu.

"Zadatak je bio dosta težak, nezgodan, jer se mora na dosta stvari misliti u isto vreme, glumiti, igrati, pevanje, tako da je to bio jedan sveobuhvatan i dosta naporan posao", kaže Nikola Milojević koji u predstavi glumi Vektora.

Ovo je prvi mjuzikl koji je kragujevačka publika imala prilike da vidi na Joakimovoj sceni, podjednako uživajući kako u odličnoj glumi tako i u muzici.

"Niko nije odbio da svira poneki instrument, da peva, da igra da to napravimo što raznovrsnije i meni kao kompozitoru je bilo izuzetno zadovoljstvo da izglazbim sve ove songove", tvrdi Dragoslav Tanasković kompozitor.

Obožavaoci pozorišta koji su upućeni u suštinu ovog komada unapred prepoznaju kvalitet, kao i talenat autorke teksta i reditelja Vojina Vasovića:

"Prvi mjuzikl koji režiram i velika mi je čast da na ovoj sceni na kojoj sam još kao dete bio glumac,epizodista sa šest godina i sa velikim ponosom volim da svom gradu ostavim još jednu komediju."

"Ovo nije baš ono najlaganija vrsta komedije, ali jeste prvobitna namera bila da donese neka pozitivna osećanja, a publika se nasmejala, što je najvažnije", kaže Dunja Petrović, autorka teksta predstave.

I dok bi se, recimo, negde u Evropi ova predstava smatrala komedijom apsurda kod nas više liči na realnost.

Reditelj je komad uvio u blagi format koji je publiku naterao na smeh, kompozitor na uživanje u dobroj muzici, a za srećan kraj se pobrinula autorka teksta.

Reprize premijere su 2, 5, 14. i 30. decembra, a prve tri su već rasprodate. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu