Sutra počinju „Dani Abraševića“ - iKragujevac


Kultura

Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ će i ove godine nizom programa obeležiti 112 godina postojanja. „Dani Abraševića“ počinju sutra, u 19 sati, u Knjaževsko-srpskom teatru, koncertom posvećenom dr Sonji Perišić, na kojem će biti izvedene tradicionalne pesme i muzika Crne Gore.

Program se nastavlja 8. decembra, u 19 sati, u Pozorištu za decu, gde će biti izvedena predstava „Tačka“, koja govori o životu dece bez roditeljskog staranja, o nasilju u porodici i vršnjačkom nasilju. Pevačka grupa „Arhaika“ održaće koncert tradicionalnih izvornih peseama, 13. decembra, od 20 sati, u sali PMF-a, a 21. decembra, od 19 sati, na sceni u Abraševiću biće održano književno veče povodom 10 godina postojanja Književnog kluba. Obeležavanje „Dana Abraševića“ biće tradicionalno završeno 23. decembra, u sportskoj hali „Jezero“, koncertima škole narodnih igara i mlađih ansambala sa gostima i Folklornog ansambla „Abrašević“ uz pratnju Velikog narodnog orkestra.

Ulaz na sve programe, osim programa 23. decembra, je slobodan, a ulaznice za koncerte, po ceni od 200 dinara, mogu da se kupe u pretprodaji na blagajni CZNTK „Abrašević“, dok će na dan koncerta biti dostupne na blagajni Hale „Jezero“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu