Premijera predstave "Džast merid" u Teatru - iKragujevac


Kultura

Knjaževsko srpski teatar je za kragujevačku publiku u ovogodišnjoj pozorišnoj sezoni pripremio još jednu premijeru. Reč je o komediji “DŽast merid“ u režiji Vojina Vasovića, po tekstu Dunje Petrović, a muziku za predstavu komponovao je Dragoslav Tanasković Trnda.

Predstava “DŽast merid“ oslikava vreme u kome danas živimo, a kroz priču o četiri momka koji za 10 dana i sa nula dinara, treba da organizju venčanje za jednog od njih, krišom od njegove tašte, za šta ima je potrebno dovijanje, mašta i snalažljivost. Predstava je obavijena u lagani vodviljski ton, ali u biti je kritika aktuelnih društvenih fenomena, koji su postojali ranije, i koji će možda postojati u budućnosti, objasnila je Dunja Petrović, tekstopisac.

Posle septembarske premijere predstave “Četiri brata“, 30. novembra na radost svih nas koji radimo u pozorištu imaćemo i drugu premijeru za koju očekujemo da će biti apsolutni hit. Nadam se da će obradovati i divnu kragujevačku publiku koja ove sezone puni salu našeg teatra, jer bez te povratne reakcije, nema ni ispunjenja naše misije zbog koje i postojimo, rekao je Miloš Krstović, direktor Knjaževsko srpskog teatra gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Govoreći o radu i planovima Knjaževsko srpskog teatra, Krstović je kazao da Kragujevac zaslužuje jedno ozbiljno pozorište i repertoar, zbog čega smo utorkom, četvrtom i subotom, uveli stalne termine igranja naših predstava. Jedan deo našeg glumačkog ansambla trenutno je na takmičarskom festivalu u Rusiji, a u ponedeljak sa predstavom “Opet plače, al sad od sreće“ takmičićemo se na Festivalu praizvedbi u Aleksincu. Za tempo sa kojim smo započeli ovu sezonu potrebno je puno rada i entuzijazma. Nadam se da ćemo izdržati i nastaviti tako u budućnosti, jer dodatni motiv su nam vernost i velika posećenost naše publike, kazao je Krstović i do kraja pozorišne sezone najavio još tri premijere.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu