Revija ručno tkanih materijala na Sajmu turizma u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

U subotu, 25. novembra, u 11 časova i 30 minuta, na devetom „Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma“ u hali Šumadija sajma u Kragujevcu, biće održana neobična modna Etno revija ručno tkanih proizvoda. Pomalo netipična, revija bez manekenki, umesto kojih, modele od tkanina nastalih na razboju Suzane Gorajanac, nose ugledne dame grada Kragujevca, uspešne u raznim segmentima društvenog života.

One će se pojaviti izatkanim ogrtačima, ali i u šanel kostimima, suknjama, i haljinama, koji su im po njihovoj zamisli i kreaciji sašiveni od platna izatkanog prema željenom dizajnu. pončima ali pojaviće se i dame koje su same kreirale od ručno tkanih materijala na razboju. Jedinstven spoj starinske izrade materijala i savremenih modela.

Kada je pre par godina počela da se bavi ovim poslom, retko ko je verovao da će postići takav uspeh i izazvati takvo interesovanje. Umeđuvremenu, Suzana Gorjanac je postala nosilac prestižne nagrade kao Žena godine regiona u kategoriji čuvanja tradicije, a imala je brojne značajne izložbe i revije. Jedna od njoj najdražih, bila je izložba u Kući Đure Jakšića u Beogradu, u martu ove godine. Izložbu je organizovalo Udruženja Kragujevčana u Beogradu, a učestvovao je poznat kragujevački frulaš Milinko Ivanović Crni i glumica, koja se sve češće bavi i kostimima, Gorica Popović.

Udruženje Duga organizovalo je reviju u dvorcu „Romeo“ u Italiji, reviju i izložbu na promociji „KUS Kapija Šumadije“ u Vićenci, a njeni radovi predstavljeni su i u Hildenu u Nemačkoj na manifestaciji „Slavlje naroda“ uz pomoć književnice Dragice Šreder koja tamo živi i radi.

Svoje radove predstavila je i u Topoli, na reviji organizovanoj u okviru Izbora za Mis Oplenačke berbe, u hotelu „Oplenac“, predstavila se na Sajmu poljoprivrede u Kragujevcu, a na Etno sajmu u Varvarinu sa zajedno sa koleginicom LJiljom Marić, koja oslikava svilu, dobile su bronzanu medalju u kategoriji primenjene i likovne umetnosti.

Suzana se izuzetno zahvaljuje GTO Kragujevac i Šumadija sajmu na konstantnoj podršci i mogućnosti da se predstavi revijom na predstojećem Sajmu turizma. Ovo je njeno druga samostalna revija na ovom sajmu i očekuje uspeh, jer će na jednom mestu biti okupljen veliki broj izlagača, posetilaca i uspešnih dama našeg grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu