„Šareno drvo“- premijera predstave za najmlađe - iKragujevac


Kultura

Sasvim nova i neobična predstava za decu od jedne do pet godina premijerno će se prikazati u subotu 18. novembra u 12 i 17 časova, a pretpremijera će biti u petak 17. novembra u 17 časova u sali Pozorišta za decu „Kragujevac“ u zgradi Doma sindikata. Predstavu je režirala Anđelka Nikolić, dobitnica Sterijine nagrade. Decu će na sceni kroz priču o oblaku, kiši, dugi, i ostalim neobičnim ambijentima, voditi glumci, koautori i moderatori Dubravka Brkić i Petar Lukić.

Može se reći da je ova predstava pre svega edukativna i interaktivna, jer su deca na bini i učestvuju u predstavi baš koliko oni žele. Vizuelno je veoma specifična, ambijentalna, kamerna, puna maštovitih boja, a sve je izrađeno od prirodnih materijalia. Za celokupan dizajn predstave pobrinula se Alina Linkova.

„Šareno drvo“ je eukaliptus duginih boja, kakav može biti samo u dečjoj mašti, ali takav upravo spaja nepravedno razdvojenu prirodu i umetnost. Predstava prikazuje tok vremena i cikluse godišnjih doba, čije smene unose i mir i nemir, radost i radoznalost, kao i nežnost prema najbližima. Tokom predstave koriste se stihovi Desanke Maksimović, Leonarda Koena, Moritakea i Hrubina, a sve je praćeno muzikom Mocarta, Griga, Kortazija i Fraguglia.

Predstava se igra sa publikom na sceni, tako da je broj posetilaca ograničen na tridesetak mališana sa pratiocima, tako da ulaznice treba rezervisati i kupiti na vreme u Pozorištu za decu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu