U toku Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi za 2018. - iKragujevac


Kultura

Grad Кragujevac i Gradska uprava za vanprivredne delatnosti podsećaju javnost da je u toku Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta grada Кragujevca za 2018. godinu.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove kulture, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci i svi ostali kulturni poslenici čije je sedište, odnosno prebivalište na teritoriji grada Кragujevca, osim ustanova kulture čiji je osnivač Grad. Učesnici na konkursu imaju mogućnost da predloge projekta podnesu individualno ili udruženo sa drugim učesnicima.

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi za 2017. godinu raspisan je za oblast književnosti, muzike, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, pozorišne i filmske umetnosti, digitalnog stvaralaštva i mnogih drugih oblasti kulturne delatnosti. Javnim konkursom obuhvaćeni su i programi kojima će se u 2018. godini obeležiti značajni jubileji grada Кragujevca: 200 godina od proglašenja Кragujevca prvom prestonicom moderne Srbije, 140 godina od dobijanja srpske nezavisnosti i 100 godina od završetka Prvog svetskog rata i oslobođenja Кragujevca.

Rok za slanje predloga za Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta grada Кragujevca za 2018, koji je u skladu sa odlukom Gradskog veća objavljen 9. oktobra na zvaničnoj internet prezentaciji www.kragujevac.rs, je 8. novembar 2017.

Svoje predloge zainteresovani mogu poslati preporučenom poštom na adresu: Gradska uprava za vanprivredne delatnosti, Trg slobode 3, Кragujevac, sa naznakom: “Za Кomisiju za izbor projekta, programa i manifestacija u oblasti kulture koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Кragujevca u 2018. godini, ili predati na prijemnom šalteru Gradske uprave, do 8. novembra 2017. godine. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu