Rastko Obradović TRIO u SKC-u - iKragujevac


Kultura

Rastko Obradović nastupa 12.oktobra, sa početkom u 21h, u Kontakt galeriji SKC-a sa svojim trijom koga još čine Aleksandar Grujić i Bogdan Đurđević.

Iako tek svršeni student jazz odseka Kraljevske muzičke akademije u Oslu, Rastko je jedan od najtraženijih saksofonista na srpskoj džez sceni. Odlikuje ga autentičan i upečatljiv ton koji mu je otvorio vrata saradnje na iskusnim muzičarima iz zemlje i inostranstva. Rastko je izuzetan improvizator, a razvijao se pod snažnim uticajima Jan Garbareka, Michael Brecker-a, Bojana Z, Sonny Rollins-a. 

Aleksandar Grujić je pijanista širokog spektra interesovanja i delovanja u muzici. Studirao je klasični klavir na beogradskoj muzičkoj akademiji, džez na Utreht konzervatorijumu u Holandijii i savremenu improvizaciju na konzervatorijumu u Amsterdamu, takođe u Holandiji. Privatno je studirao južno indijski ritmički sistem sa B.C. Manjunatom u Indiji a takođe i elektronsku muziku sa Robert Rouom (Robert Rowe) sa Njujorškog Univerziteta.

Bavi se pedagoškim radom u srednjoj muzičkoj školi Stanković u Beogradu kao profesor džez klavira.

Najmlađi član ovog sastava, bubnjar Bogdan Đurđević, iako još uvek učenik srednje muzičke škole, veoma je angažovan na beogradskoj džez sceni. Nastupao je sa brojnim sastavima na najznačajnijim džez festivalima u Srbiji, uključujući Beogradski džez festival, Nišvil, Jazzik…

Osvojio je brojne nagrade na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Stalni je član kvarteta vibrafoniste Miloša Branisavljevića i sastava “KK Trio”. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu