Ansambl „Libercuatro” na Letnjoj sceni Univerziteta u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

Na trećem ovogodišnjem koncertu Letnje scene Univerziteta u Kragujevcu, u utorak, 15. avgusta, sa početkom u 20,00 časova nastupiće tango ansambl „Libercuatro”.

Ansambl je specijalizovan za izvođenje tango muzike kompozitora kao što su Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Horacio Salgan i drugi. Na redovnom repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga i novog tanga tzv. tangonuevo pravca, a posebno mesto zauzimaju kompozicije Astora Piazzolle, obzirom da je Piazzolla fuzijom džeza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra stvorio novi stil - tango nuevo, stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici.

Takođe redovno nastupaju po kulturnim centrima u Srbiji i regionu. Idejni tvorac, autorka muzičkih aranžmana i umetnički direktor tango ansambla „Libercuatro” je pijanistkinja Ksenija Ristić.

Cilj ansambla „Libercuatro” je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu