Svečanost povodom 45 godina umetničkog rada Mirka Babića - iKragujevac


Kultura

U subotu 17. juna u 20 sati povodom obeležavanja 45 godina umetničkog rada prvaka drame Mirka Babića, Knjaževsko - srpski teatar organizuje svečanost “Mirko Babić - to sam ja“.

Mirko Babić je jedan od retkih, visoko obrazovanih glumaca, koji je odlučio da svoju karijeru gradi u svom gradu, u kome je stasao, ne obazirući se na izazove velikih centara, brojne ponude beogradskih pozorišta i medijsku popularnost. Preko četrdeset godina, Babić je bio član ansambla Knjaževsko - srpskog Teatra, u dva navrata bio je i upravnik, gostovao je u mnogim pozorištima širom Srbije, dobitnik je dvadesetak republičkih i međunarodnih glumačkih priznanja, ostvario je preko sto uloga u teatru, na filmu i televiziji.

NJegov opus obeležio je četiri dekade dramskog i teatarskog stvaralašva grada Kragujevca i šire. Mirko Babić je zasigurno najznačajniji kragujevački umetnik druge polovine dvadesetog i početka dvadesetprvog veka.

Na Velikoj sceni Mirku Babiću u čast nastupiće Radoš Bajić, Ivana Vujić, Dragana Bošković, LJiljana Govedarević, Nada Jurišić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu