Izložba „Hidden“ u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U utorak, 23. maja, u 20 sati, u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac biće otvorena izložba „Hidden“, autora Borisa Burića. 

Pojava nevidljivog prisustva je tema serije fotografija „Hidden“, koju je Boris Burić napravio tokom svog rezidencionalnog boravka u ribarskom selu Kanikal, na ostrvu Madeira, januara 2016.

Boris Burić rođen je 1981. godine, živi i radi u Beogradu. Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija završava 2005. godine. Fotografijom se bavi od 2007. godine. Pored ličnih projekata sarađivao je i sa drugim umetnicima (Fokus Grupa, Ivana Ivković, Lidija Delić, Svetlana Radenković, Jasmina Cibic, Nina Galić, Ana Margarida Menazes, Jota Mombaca..) i galerijama (Remont, Muzej Savremene Umetnosti Beograda, U10, Kulturni Centar Beograda…).

Dugogodišnji je saradnik galerije Remont u kojoj je u decembru 2015. i 2016. godine imao samostalne izložbe. Učestvovao na više grupnih izložbi: „Nešto/Ništa” u Opservatorijumu u martu 2015. god. „Tuđe Haljine” u novembru 2015. god u Art radionici Lazareti, Dubrovnik.

U januaru 2016. učestvuje na rezidencionalnom boravku „Multimadeira” u Portugalu, gde je u saradnji sa umetnicom Anom Margaridom Menezes radio na projektu „Hidden” koji je u februaru 2016 god. bio predstavljen u Funchalu i Caniçalu (Madeira).

Publika će izložbu moći da pogleda do 16. juna 2017.

Izvor/foto: GTO „Kragujevac“

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu