DANAS NAM JE DIVNO DNO - iKragujevac


Kultura

Jedno od najpoznatijih imena srpskog humora, najpopularniji Indeksovac Mićko Ljubičić, počeo je sa izvođenjem svoje nove predstave pod nazivom „Danas nam je divno DNO“.

Kragujevačkoj publici, nova Mićkova predstava će premijerno biti predstavljena 02. juna 2017. godine u Dečijem Pozorištu.

U ovoj predstavi Mićko Ljubičić pred publikom igra 7 (sedam) što izmišljenih što stvarnih likova iz savremenog društvenog, estradnog i političkog života naše zemlje.

Radnju predstave „Danas nam je divno DNO“ scenaristi Mićko Ljubičić i Voja Žanetić smestili su delom na jednu vanrednu konferenciju za štampu, a delom na proslavu godišnjice tabloida „DNO“ (ime ovog tabloida nastalo je kao skraćenica od „Dnevne novine i oglasi“). Voditelj programa (u interpretaciji glumca Srđana Ivanovića) će, pred imaginarnim fanovima tabloida, intervjuisati šest „najeminentnijih“ gostiju sa proslave lista DNO. U jednom trenutku će se pred publikom pojaviti i sedmi, tajanstveni i ujedno „najmegaeminentniji“ gost i ujedno spasilac čitave proslave, kada se ispostavi da se pojavio ozbiljan bezbednosni rizik za zvanice na istoj.

Mićko Ljubičić publici je poznat i po scenarističko-glumačkom doprinosu u legendarnom „Indeksovom pozorištu“, a i po tome što je autor kultnih knjiga pod nazivom „Nacionalni park Srbija“, autorske TV emisije „Pozovi M… ili će on tebe“ i serijala „Lekoviti show“, gde je takođe sarađivao sa Žanetićem. Mićko je nekoliko godina i „lečio“ Srbiju kroz predstavu „One stvari“, a koja je tematiku bračnih obaveza i generalnog seksualnog zdravlja nacije obrađivala sa komične strane. Nova predstava „Danas nam je divno dno“ predstavlja svojevrsnu sinergiju svih dosadašnjih projekata Mićka Ljubičića, a svojom formom ima priliku da postane i jedan savremen, kvalitativni pomak u odnosu na dosadašnje projekte.

Kao i prethodni projekat („One stvari“), i „Danas nam je divno DNO“ je proizvod saradnje sa Ganetom Pecikozom kao producentom i njegovom firmom GMR.
Predstavu je režirao mladi novosadski reditelj Petar Jovanović, koji je između ostalog režirao i popularnu predstavu „Državni Posao“.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dečijeg pozorišta i Doma omladine po ceni od 1000 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu