„Blazin’ Quartet“ u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U četvrtak, 6. aprila, od 22 sata, u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac nastupiće sastav „Blazin’ Quartet“.

Poreklom iz Amsterdama, a sada sa sedištem u Parizu, ovaj mladi bend ne uzima u obzir muzičke granice. Mešaju sve šta vole i što prija kako bi poveli slušaoca na put oko njihovog sveta. Njihova raznovrsna evropska pozadina meša se sa jezikom džez- a oslanjajući se na melodiju i ritam, ostavljajući dovoljno prostora za elektronske elemente.

Za kratko vreme postojanja oni su nagrađeni od strane „Holandskog Jazz Takmičenja“, „Holland Casino Jazz & Pop „, nastupali su u Kini, Tajlandu i Brazilu, zatim na festivalima kao što su „North Sea Jazz Festival“ i u brojnim klubovima i prostorima u Evropi. Izabrani su za „Young VIPs Tour 2009“ u Holandiji.

Debi album „Finding A Way“ (2009 Challenge) je izvanredno primljen od strane medija javnosti i stavio je bend na mapu sveta. 2012. izdali su drugi album „Jalkan Bazz“ (Challenge/Metropolis) koji je producirao kultni umetnik – Rambo Amadeus.

Nakon što se Srđan preselio u Pariz, grupa predstavlja novi album „La mer, la pierre, la terre, l’oiseau“ (Coolabel/Absilone), koji izlazi u maju 2017 i sadrži gostovanja različitih umetnika, ali i priznatog gitariste Federico Casagrande iz Italije. Album ce biti dostupan u pred prodaji tokom koncerata u Srbiji.

Bend čine: Christophe Panzani (tenor saksofon, efekti), Andreas Polyzogopoulos (truba), Mihail Ivanov (bas) i Srđan Ivanović (bubnjevi).

Cena ulaznice je 300 RSD.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu