Predstava „Vrapčić“ o životu Edit Pjaf - iKragujevac


Kultura

U utorak 21. marta u 20 časova, kragujevačka publika ima priliku da pogleda predstavu „Vrapčić“, još jednu premijeru, koja je obeležila početak ove kalendarske godine. 

Predstava je gotovo nestvarna priča o čudnoj sudbini i životu, najpoznatije francuske šansonjerke Edit Pjaf. Njen buran, ali i tragičan život, prerasli su u legendu, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Predstavu je po tekstu Nataše Ilić režirao Miloš Jagodić, a u predstavi je lik, prepev pesama i specifično teško pevanje Edit Pjaf, dočarala talentovana glumica Knjaževsko srpskog teatra, Jasmina Dimitrijević. Ostale uloge igraju Čedomir Štajn, Nenad Vulević, Ivana Nedeljković, Lara Simić, Jelena Cvijetić, Maja Sofronijević, Darko Bjeković, Aleksandar Trmčić i Predrag Paunović. Scenograf je Dejan Pantelić, kostimograf Sonja Kotoršević, muzički aranžman radio je Gabor Lenđel, a koreograf je Irina Mitrović.

Predstava je realizovana u koprodukciji Knjaževsko-srpskog teatra, najstarijeg srpskog pozorišta i pozorišta „Puls“ iz Lazarevca, koje važi za naše najmlađe pozorište.

 

izvor: GTO Kragujevac 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu