Izložba Portret Studenjaka u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U utorak, 7. februara, u 20 sati, u Kontakt galeriji biće otvorena izložba Portret Studenjaka, kojom Studentski kulturni centar Kragujevac započinje ovogodišnju izlagačku sezonu.

Izložbu će otvoriti Maida Gruden, istoričarka umetnosti i urednik likovnog programa Doma kulture Studentski grad i Marija Konjikušić, istoričarka umetnosti, koje su i kustoskinje ove izložbe.

Izložba fotografija pod nazivom Portret Studenjaka nastajala je kroz nekoliko aktivnosti: delovanjem fotografske radionice Izvan okvira, kao segmenta likovnog programa Doma kulture Studentski grad, pregledanjem fotografske arhive Doma kulture Studentski grad i doprinosom ljudi, bivših i sadašnjih stanara Studentskog grada, koji su živeli u ovom studentskom domu od sredine pedesetih godina dvadesetog veka do danas.

Nakon poziva upućenog preko štampanih i digitalnih medija, svima koji u svojim privatnim albumima ili savremenim digitalnim folderima posedju fotografije o životu u Studentskom gradu, javili su nam se mnogi koji su podržali ovu inicijativu i ustupili nam svoj fotografski materijal na korišćenje u pripremi izložbe.

Ovu izložbu SKC Kragujevac realizuje u saradnji sa Domom kulture Studentski grad. Publika će imati priliku da ovu izložbu pogleda do 3. marta 2017. u oba galerijska prostora SKC-a.

izvor: GTO „Kragujevac“

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu