Promocija knjige "Gole duše" - iKragujevac


Kultura

Danas, u 19 sati, u Kutiji šibica, SKC-a Kragujevac, biće održana promocija knjige „Gole duše“ Ane Bamdad.

„Gole duše“ su saga o ljubavi koja više voli da voli nego da bude voljena, potreba za kreiranjem nove sudbine i neumorno lutanje za srećom. Ovo je priča o dve srodne duše koje se telesno nikada nisu srele, a ipak svoju ljubav su ostvarile na najmaštovitiji način u trenutku u kom su se zatekle. Kroz svoja pisma one otkrivaju neodoljivu srodnost iz ranijih života i u ekstremnim uslovima ispunjavaju svoja davnašnja obećanja. Njihova ljubav je i prokletstvo i blagoslov, ona ih šokira, obnavlja i pretvara u neka nova i drugačija bića. Veza im je platonska, duhovna i virtuelna, preprečena bolešću, daljinama i brakovima. Grešno li je voleti van braka, a biti u braku? On je mnogo stariji muškarac, ona mlada žena. On je u Beču, ona je u Rusiji. On je bolestan, ona je zdrava. Gde je njihov spoj i u čemu?

One su i svedočanstvo o kanceru kao najvećoj nemani današnjice, paklu koji porodica može i mora da podnese da bi se spasila, o ličnoj giljotini i uspeću ka Nebu, o bolovima koje poznaje samo majka koja je izgubila svoje dete… I o strahu kao najvećem neprijatelju. Kako preživeti i kako živeti posle puknuća života? Gde je smisao? Otkud snaga?! Ima li leka i da li je alternativni put lečenja šarlatizam ili nešto mnogo ozbiljnije? Treba li kanabis da ostane u ropstvu još dugo!? Gde se to zaglavio naš svet!
Tri osnovne ideje: ljubav, bolesti/izlečenja i putovanja duša provlače se kroz tri odvojene priče koje se i i idejno i fizički prepliću: Aleksandr i Sofija, Ivan i Natalija Fjodorov i Viktorija Vladimirovna i njen mali sin Aleksandr.

Ana Bamdad je rođena1976. godine u Hrvatskoj. Studirala je književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Danas radi kao andragoški asistent u funkcionalnom osnovnom obrazovanju odraslih. Kroz život je sretala ljude različitih kulturoloških, socijalnih i religijskih miljea, pa je to šarenilo obogatilo njeno iskustvo bez kojeg ni njeno pisanje danas ne bi imalo smisla. Piše slikovitim stilom, a likove opisuje introspektivno sa jakim psihološkim akcentom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu