Ovaj Kragujevčanin je bio jedan od omiljenih glumaca SFRJ, nažalost, umro je na bini, pred publikom! (VIDEO) - iKragujevac


Kultura

Rođen je 1943. u Kragujevcu kao Miodrag Andrić odakle se seli u Beograd. Živeo je na Čuburi i Crvenom krstu, a gluma mu je bila bukvalno igra.

Počeo je kao statista, družio se dosta s glumcima, a onda je isplivao njegov talenat i počeo je da dobija ozbiljnije uloge. Ubrzo je upisao dramsku akademiju. Zaigrao je u kultnom "Ateljeu 212", a potom su usledile brojne televizijske i pozorišne uloge. Imao je krakterističan manir glume - nikad se nije smejao, zbog čega su ga poredili sa Basterom Kitonom. Nadimak je dobio po ulozi Ljube Moljca, fudbalskog lažova.

 

Ovo su samo neki od naslova u kojima je glumio: Kad budem mrtav i beo, Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT, Burduš, Kamiondžije, Majstori, majstori, Vruć vetar, Laf u srcu, Moljac, Ćao inspektore, Sekula i njegove žene, Hajde da se volimo, Tajna manastirske rakije, Sveti Georgije ubiva aždahu...

 

Tog 22. januara 1989. tokom zagrebačke turneje na kojoj je bio sa Minimaksom i Jovom Radovanovićem (glumili su u predstavi "Tri nosketara"), za vreme ručka se požalio prijateljima na jaku glavobolju. U to vreme sva trojica su bili na vrhu popularnosti, te je za predstavu vladalo jako interesovanje.

Izašao je na binu, a tada mu je naglo pozlilo. Nažalost, izliv krvi na mozak bio je toliko jak, da čuvenom glumcu nije bilo spasa. Preminuo je u 46. godini.
15 godina nakon njegove smrti, tačnije, 2014, po njegovom scenariju snimljen je film "Pljačka Trećeg rajha".

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu