Milan Petrovic Quartet u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U petak, 9. decembra, u prostorijama SKC Kragujevac, sa početkom u 22h, nastupiće bend Milan Petrović Quartet.

Мilan Petrović је rođen 23. septembra 1976. godine. Оd 1993. godine je аktivan na srpskoj muzičkoj sceni, kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac (u demo periodu je svirao i gitaru). Od 1995. godine do avgusta 2009. bio je član reggae sastava – Del Arno Band, sa kojim je učestvovao na skoro svim većim festivalima u Srbiji i okolini, i svirao na određenim pesmama na albumima "Retrospective" (2001.) i "Vreme vode" (2005.).

Od 2002. godine je aktivan na srpskoj blues sceni i nastupao je sa bendovima Blue Shark, Roosterblues band, Теxas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue Familly, Zona B, Don Giovani and friends.

Marta 2012. godine izašao je autorski album "Excursion" rađen sa 38 prijatelja medju kojima su neki od naših najpoznatijih jazz i blues muzičara (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Raw Hide, Blue Family i mnogi drugi) koji je dobio sjajne kritike kako u Srbiji, tako i u okruženju. Naime, to je jedan od najbolje recenziranih jazz/blues albuma u 2012. godini, a bio je i u izboru godine portala Popboks.

Milan Petrović Quartet postoji od 2011.godine. Do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj jazz/blues sceni, svirajući instrumetalni funk, jazz, blues, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i neke popularne u specifičnim aranžmanima.

2012. godine bend je učestvovao na festivalima: Rođendan Jazz-a Akademije 28, SM Jazz & Blues festival u Sremskoj Mitrovici, Jazztronic u Vršcu, Internacioni festival u Kikindi, beogradski Rakija fest, a od svih njih je svakako najvažniji nastup na Nišville Jazz festivalu.

 

izvor/foto: skckg.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu