Vrooom - NACIJA u SKC-u - iKragujevac


Kultura

Nakon dve godine uspešnih nastupa sa muzičkom predstavom "Dogvil" koja je imala 57 igranja u punim salama širom Balkana i učešća na značajnim regionalnim festivalima, Vrooom ponovo nastupa u starom sastavu: Vanja Vukotić - vokal, Vladimir Marinković - bubnjevi, Jamal Al Kiswani - saksofon, Marko Grubić - bas gitara, klavijature, elektronika.

 

Novi projekat koji će premijerno izvesti 4. novembra u Studentskom kulturnom centru Kragujevac je NACIJA, multimedijalni koncert praćen videom i glumom. Sastavu se ovom prilikom priključuje i glumica Aleksandra Janković a u toku je rad na predstavi po tekstu Minje Bogavac, u produkciji Bitef teatra.

“Nacija” je umetničko-istraživački projekat čiji konačni rezultat treba da bude muzičko-scensko delo, koje uključuje video, film, pozorište, muziku i interakciju s publikom. Na formalnom planu, ovaj događaj izgleda kao projekcija igrano-dokumentarnog filma, čiji soundtrack uživo izvode četiri muzičara. Pored njih, u prostoru su i glumci/glumice koji igraju u interakciji sa snimljenim materijalom i publikom.

Ovaj tehnološki izazovan i inovativan način izvođenja, značajan je za razumevanje osnovne teme kojom se “Nacija” bavi. Tema projekta počiva na apsurdu činjenice da u XXI veku živimo svedočeći munjevitom napretku nauke i tehnologije, a da su nam – bez obzira na to, životi i dalje organizovani u skladu sa idejama nacije i nacionalne države, definisanim dva veka ranije: pre industrijske revolucije i naučnih otkrića bez kojih ne možemo da zamislimo svoju svakodnevicu. 

 

izvor/foto: skckg.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu