BRAVO: Kragujevčanka nagrađena za najbolju žensku ulogu u Nišu - iKragujevac


Kultura

Dramski studio Doma omladine u Kragujevcu u novu sezonu ušao je sa nagradom sa internacionalnog Festivala amaterskih i studentskih pozorišta u Nišu.

Još jedna "Carica Teodora" za Saru Simović, koja je član Dečije radionice i Dramskog studija čitavu deceniju. Pre dve godine takođe je na URBAN festu osvojila priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu u predstavi "Svinjograd", koja je iz Niša donela i gran pri.

Najnovija predstava u produkciji Dramskog studija, "Grebanje ili kako se ubila moja baka", u režiji Đorđa Đokovića, asistirao je Đorđe Nešović, i ponovo najbolja.

Na URBAN festu, koji je okupio deset amaterskih i studentskih pozorišta iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine, članovi Dramskog studija stekli su, kroz glumačke radionice, još jedno veliko iskusto.

Dramskim studio Doma omladine počinje novu sezoni igranjem dve svoje nove predstave tokom oktobra. Osim predstave "Grebanje", rađene po tekstu savremene autorke Tanje Šljivar, članovi Dečije pozorišne radionice izvodiće "Knjigu o džungli".

Kao i svake godine prva polovina oktobra rezervisana je i za prijem novih članova, od prvog do osmog razreda.

I ove godine iz Dramskog studija Doma omladine u Kragujevcu još jedan akademac. Kristina Milosavljević upisala je Akademiju umetnosti u Beogradu u klasi Dragane Varagić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu