Izložba "Hoteli - funkcija i forma" - iKragujevac


Kultura

Izložbom docenta Filološko-umetničkog fakulteta mr Sanje Drvenice, Hoteli – funkcija i forma, otvorena je nova sezona kulturno-umetničkih dešavanja u Univerzitetskoj galeriji.

Od 19. pa do 28. septembra 2016. godine, posetioci Univerzitetske galerije moći će da pogledaju, na više od 30 panela, radove arhitekte enterijera mr Sanje Drvenice. Na izložbi Hoteli – funkcija i forma predstavljeni su izvedeni projekti na kojima je autor izložbe radila u proteklim godinama: enterijeri hotela, Spa & Wellness centri i stanovi.

Autor izložbe želela je da publici dočara put kako od ideje dolazimo do funkcionalnog prostora za život: „Od početne ideje do ralizacije, arhitekta je pored izazova profesije i strasti da napravi jedan umetnički vredan projekat, suočen i sa ogromnim mogućnostima, pitanjima, problemima, kao i donošenjem odluka koje se nalaze na putu spajanja forme i funkcije, tehnike, tehnologije, lepog i korisnog.“

Mr Sanja Drvenica diplomirala je 1992. godine na Odseku za unutrašnju arhitekturu na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.  Magistirala je 1999. godine na istom Fakultetu. Autor je preko 90 realizovanih projekata enterijera u zemlji i inostranstvu: više renomiranih hotela, luksuznih putničkih brodova, Spa & Wellness centara, poslovnih prostora, privatnih rezidencija, kondominijuma, kuća. Učestvovala je u projektovanju međunarodnih i domaćih multifunkcionalnih grinfild kompleksa sa stambeno poslovnim sadržajima i expo-centrima.  Rukovodila je realizacijama projekata hotela, čiji je autor, kao direktor izgradnje i opremanja do otvaranja hotela. Projektovala je enterijere za mnoge domaće i strane multinacionalne kompanije poput: “Tradeunique Investments & Construction”, “Uniworld”, “UHL Holdings” Usa, “Inside” Italy, “ABS Construction”, “ABS Holdings”, “Redwood”, “Mobtel”, “Astra Banka”, “Nove tehnologije”, “Putnik“.

Radi kao docent na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu