Nova sezona "Abraševića" - iKragujevac


Kultura

Letnja pauza je pri kraju i u Centru za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević". 

Do kraja avgusta folklorni ansambl imaće tri nastupa u Kragujevcu, a početkom septembra gostovaće u gradu pobratimu Bitolju.Prvi nastup Abraševićevi folklorci, orkestar i pevači imaće već 19. avgusta na godišnjoj skupštini Udruženja "Biram Kragujevac". U istom sastavu predstaviće se sugrađanima 26. avgusta u Velikom parku, u programu koji organizuje Kancelarija za mlade, a 28. će nastupiti u porti Saborne crkve na otvaranju Gospojinskih svečanosti. Nagrada za uloženi trud tokom cele godine za članove Abraševića su turneje u inostranstvu. U prvoj polovini godine bili su u Pragu, gradu pobratimu Ingolštatu i na Internacionalnom festivalu u Trebinju, gde je Omladinski ansambl osvojio prvu nagradu.Nagrada za uloženi trud tokom cele godine za članove Abraševića su turneje u inostranstvu. U prvoj polovini godine bili su u Pragu, gradu pobratimu Ingolštatu i na Internacionalnom festivalu u Trebinju, gde je Omladinski ansambl osvojio prvu nagradu.

Uspešna je i dramska sekcija Abraševića, koja je sa predstavom "Kamen za pod glavu" prošla selekciju za još jedan festival dramskog amaterizma. Predstava "Kamen za pod glavu" u režiji Miloša Škorića ušla među osam najboljih na Festivalu u Laktašima. Marina Jurišević donela je iz Republike Srpske i nagradu za najbolju žensku ulogu.

U skladu sa novim Zakonom u kulturi, CNTK "Abrašević" dobiće tročlani umetnički savet, koji će savetodavnom ulogom unaprediti kvalitet rada svih njegovih sekcija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu