Gradski orkestar "Trag kulture" održao koncert - iKragujevac


Kultura

Gradski orkestar "Trag kulture" koji je okupio nekadašnje muzičare iz Abraševića i Studentskog kulutunog centra, nastao je sa namerom da očuva tradicionalnu srpsku, ali i balkansku insturmentalnu muziku.

Promotivni, a ujedno i humanitarni koncert, održali su na Prirodno matematičkom fakultetu.

Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je Centru za socijalni rad, čime su ovi muzičari potvrdili humnost i privrženost lokalnoj sredini.

Članovi orkestra "Trag kulture" želeli su da prvi nastup u svom gradu održe pred prijateljima, kolegama, poznanicima, jednom rečju svojim Kragujevčanima.

Okupili su se pre pet meseci i promotivni nastup poklonili Centru za socijalni rad, odnosno deci kojoj je pomoć starijih potrebna.

Koncert je privukao veliki broj posetilaca koji su podržali ne samo plementite motive, već i njihovo iskusno izvodjenje.

Pored instrumentalne srpske, balkanske muzike, publika je imala priliku i da čuje poznate kragujevačke vokalne izvodjače koji su se pridružili humanitarnom koncertu.

Gradski orkestar ”Trag kulture” već je stekao simpatije kragujevačke javnosti, a to potvdjuje činjenica da je veliki broj posetilaca ovog muzičkog dogadjaja došao ne koncert i pored lošeg vremena koje je pratilo majsko popodne.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu