OD SREDE U KRAGUJEVCU: Joakimovi dani - iKragujevac


Kultura

Predstava Čaruga Narodnog pozorišta iz Leskovca i Plus teatra iz Lazarevca otvoriće u sredu 4. maja ovogodišnje Joakimove dane u Kragujevcu.

Publici će se do 9. maja, osim ovdašnjeg, predstaviti i ansambli iz Kraljeva, Užica i Vršca.

Revijalna pozorišna manifestacija “Joakimovi dani” deo je ovogodišnjeg programa obeležavanja dana grada.

Ova tradicionalna manifestacija svečano će biti otvorena u sredu 04. maja predstavom Čaruga Radoslava Pavlovića urađenom u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Leskovca i Plus teatra iz Lazarevca. Prema rečima Voja Lučića, direkora Knjaževsko-srpskog teatra kroz manifestaciju “Joakimovi dani” neguje se domaća drama i domaći pisac, ali i odlična saradnja kragujevačkog teatra sa ostalim pozorištima u Srbiji.

Drugog dana manifestacije publika će moći da pogleda predstavu Dušana Kovačevića „Profesionalac” kraljevačkog pozorišta, dok je za dan kasnije, na Đurđevdan, planiran nastup domaćina, Knjaževsko-srpskog tetara, koji će se publici predstaviti komadom “Bašta slezove boje“. Narodno pozorište iz Užica u subotu 07. maja odigraće predstavu „Odumiranje međeda“. Kragujevački teatar se i ovog puta potrudio da celokupan program bude reprezentarivan i da kragujevačka publika pogleda najbolje predstve van Beograda odigrane u prethodnoj sezoni, kazala je dramaturg Marija Soldatović.

Ovogodišnji „Joakimovi dani“ biće završšeni 8. maja. Predstavom „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića koje će izvesti Narodno pozorište Sterija iz Vršca. Sve predstave počinju u 20 časova i igraju se na sceni Joakim Vujić.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu