KG: Upoznajte dobitnicu Statuete Joakim Vujić! - iKragujevac


Kultura

Prsten sa likom Joakima Vujića se dodeljuje za izuzetna umetnička ostvarenja i doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra.

O dodeli Statuete “Joakim Vujić“ ove godine je odlučivao žiri u kome su bili direktor Knjaževsko-srpskog teatra mr Vojo Lučić, kostimograf Snežana Kovačević, dramaturg Marija Soldatović i glumci Tihomir Stanić i Miloš Krstović. Jednoglasnom odlukom žirija ovogodišnji laureat nagrade za unapređenje pozorišne umetnosti u Srbiji je prvakinja drame Knjaževsko-srpskog teatra glumica Nada Jurišić.

U svom obrazloženju žiri je naveo da je Glumica Nada Jurišić, prvakinja drame kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra, omiljena i poštovana od strane kako pozorišnih znalaca, tako i kolega i publike, ostvarila brojne nezaboravne uloge u svojoj dugoj karijeri koju je gradila na sceni Teatra Joakim Vujić, kasnije, Knjaževsko-srpskog teatra. Prepoznatljiva, po svojoj autentičnosti, profesionalnosti i posvećenosti pozorištu, svakoj ulozi je dodala na lakonski i nenametljiv način svoj raskošni šarm čineći ih prijemčivim ali prefinjenim u isti mah. Nada je, pre svega, karakterna glumica koja sa podjednakom strašću i umećem tumači raznolik repertoar. Ovogodišnja dobitnica Statuete Joakim Vujić Nada Jurišić stripljivo gradi svoj umetnički put i svojim primerom potvrđuje da se značajna glumačka karijera, vredna poštovanja, može izgraditi i van Beograda.

Prsten sa likom Joakima Vujića se dodeljuje za izuzetna umetnička ostvarenja i doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra. Ovo priznanje Knjaževsko-srpski teatar, na predlog Direktora Knjaževsko-srpskog teatra dodelio: Ivani Vujić, rediteljki i profesorki Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda. Medaljon sa likom Joakim Vujića Knjaževsko-srpski teatar je dodelio kompaniji Telekom Srbija. Ovo priznanje se dodeljuje za podršku unapređenju rada Knjaževsko-srpskog teatra i ostvarivanju programskih i repertoarskih ciljeva u prethodnoj godini domaćim i stranim pojedincima i institucijama, a pre svega za sponzorstvo ili donatorstvo.

Godišnje nagrade Knjaževsko-srpskog teatra za postignute rezultate u predhodnoj kalendarskoj godini pripale su Miodragu Pejkoviću za ulogu dede u predstavi Bašta sljezove boje, Jasmini Dimitrijević za ulogu Jelisavete u predstavi Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera i garedroberki Dragici Ilić.

Priznanja će biti uručena na Sretenje u ponedeljak 15. februara, na Dan teatra, nakon praizvedbe komada Dragane Bošković U stvari, teatar.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu