Izložba “Gružanska jesen” u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

U Politehničkoj školi u Kragujevcu, u prostoru koji nosi naziv “Više od galerije“, sinoć je u okviru programa Dana opštine Knić, otvorena izložba slika, koje su nastajale na Likovnoj koloniji „Gružanska jesen“. Izložbu je pripremio Centar za kulturu, turizam i sport iz Knića, koji je poslednjih 20 godina organizovao ovu manifestaciju, međunarodnog karaktera, a ovogodišnji jubilej, ujedno je i povod za organizovanje pomenute izložbe.

Likovna kolonija, traje sedam dana, a umetnici se smeštaju u domaćinstva, Knićanskog kraja, koja se bave seoskim turizmom. Manifestacija je održana i ove godine, od 5. do 12. septembra. Tokom boravka oni slikaju pejzaže i motive iz domaćinstava i okruženja, čime trajno beleže lepote Gružanskog kraja.

Poslednjeg dana izlažu svoje radove u Kniću, a svaki umetnik bar po jednu sliku ostavi organizatoru kolonije. Tako je stvorena kolekcija slika poznatih umetnika, čiji je deo juče izložen u politehničkoj školi. Među izloženim delima su slike Gorana Rakića, Marije Ružičić, Ljiljane Đurđević, Maje Đokić, Veliše Ranitovića, Vladimira Vlajića, Danila Strajina i Viktora Zolotova.

Izložba će trajati do 15. decembra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu