„Dva veka od Drugog srpskog ustanka - EVO MENE, ETO VAS“ - iKragujevac


Kultura

U petak 9. oktobra, u 19 časova u galeriji Narodnog muzeja Valjevo biće svečano otvorena izložba „Evo mene, eto vas – dva veka od Drugog srpskog ustanka“.

Izložbu je priredio Istorijski arhiv Šumadije, Kragujevac. Autori izložbe su: Nenad Karamijalković i Slavko Stepanović, arhivisti kragujevačkog arhiva.

Izložba će biti otvorena do kraja oktobra.

Izložba Kragujevačkog arhiva se realizuje u sklopu novouspostavljene saradnje valjevskog muzeja i kragujevačkih ustanova kulture na osnovu koje će tokom novembra i decembra izložba Valjevo 1914-15 – grad bolnica gostovati u Narodnom muzeju Kragujevac.

Izložba Valjevo, grad bolnica je tokom septembra gostovala u Narodnom muzeju u Nišu, a 19. oktobra, na Dan Zaječara gostuje u tamošnjem muzeju.

Pored integralne verzije izložbe, koja je bila prezentovana u Valjevu, i koja sada obilazi veće galerijske prostore po Srbiji, Narodni muzej Valjevo je, na osnovu projekta Ministarstva kulture, pripremio i skraćenu verziju iste izložbe, koja je 1. oktobra otvorena u muzejskom odeljenju u Osečini, a potom će biti prezentovana u Lajkovcu, Lazarevcu, Mionici, Obrenovcu…

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu