Manifestacija "Kultura u prirodi" danas u Velikom parku - iKragujevac


Kultura

Kulturno-zabavna manifestacija "Kultura u prirodi" će biti održana danas sa početkom u 18,00 sati u Velikom parku kod fontane. Organizator je udruženje UMMUS - (Umetničko i moralno usavršavanje), uz podršku Grada Kragujevca, SKC (Studentski kulturni centar), Galerije ART, DKCK (Društveno kulturni centar), KZM (Kancelarija za mlade Kragujevac).

Dnevni program:

-18:00 - 20:00 Likovna radionica - U saradnji sa galerijom ART iz Kragujevca održaće se kreativna-edukativna radionica za decu. Tom prilikom deca će koristiti razne crtačke i slikarske tehnike: olovka, drvene bojice i akvarel. Radionicu će držati profesionalan tim likovnih stručnjaka iz galerije ART.

-19:30 – 20:00 Muzička radionica na vrlo profesionalan način pojedinca upoznaje sa prvim mužičkim koracima i osnovnim znanjima u sferi popularne muzike (džez, bluz, rok, soul, pop, itd). Ova radionica zasnovana je sa ciljem da deci susret sa muzikom učini čarobnim i kreativnim kroz druženje i zabavu. Radionicu će voditi profesionalni tim muzičkih stručnjaka iz udruženja UMMUS u saradnji sa decom iz galerije ART.

Večernji program: 20:00 - 00:00 bendovi/izvođači

-20:00 – 21:15 Vocal DJ duo STOYANNA Sastav čine DJ Stojan Arsić i vokal Ana Rajčić iz Kragujevca.

-21:30 – 21:50 Beatbox NEŠA. Beatbox je poseban način stvaranje muzike, pomoću ustiju, što sličnijem zvuku onom što proizvodi neki instrument. Neša je iz Kragujevca i bavi se ovim specifičnim, zanimljivim i veoma popularnim načinom stvaranja muzike.

-22:00 – 22:45 Synth/disco/pop sastav ARMUŠI Bend "Armuši" dolazi iz Vrnjačke Banje, ali su nastali u Kragujevcu. Izvode autorske pesme u žanru disco i pop muzike. Sastav čine tri člana i dobili su ime po prezimenu Armuš.

-23:00 – 00:00 JAM SESSION. Na kraju manifestacije, svaki zainteresovan izvođač ili pevač može se pridružiti slobodnoj svirci, stvaranju muzike na licu mesta, takozvanoj: improvizaciji. Ovakav vid muziciranja je izuzetno popularan kod muzičara. "Jam session" je namenjen svim muzičarima, pevačima i bendovima koji žele da nastupaju i prikažu svoju muzičku kreativnost.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu