Izložba "White Balance" u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U utorak, 26. maja, u 20 časova, u Kontakt galeriji SKC-a biće otvorena izložba "White Balance", autorke Ane Knežević. Izložbu će otvoriti istoričarka umetnosti Maida Gruden.

Ana Knežević je rođena 1976. godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2002. godine. Studirala je slikarstvo na MFA programu na Massachusetts College of Art u Bostonu 2003/04. Prevashodno se bavi svetlosno-zvučnim instalacijama, ali i crtežom, slikarstvom i public artom. Izlagala na šesnaest samostalnih (Beograd, Čačak, Boston, Pariz) i više od 40 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, SAD, Mađarska, Bugarska, Francuska).

Nagrade koje je osvojila su: 2012.- nagrada fondacije CEC ArtsLink, Njujork,SAD; 2009. - nagrada za crtež iz Fonda "Vladimir Veličković" 2007. - nagrada na konkursu Sekretarijata za kulturu gradske skupštine za koncept i idejno rešenje manifestacionog programa "Dani Beograda", za projekat "Svetlosna arhitektonika grada budućnosti".

Od važnijih realizovanih public art projekata u Beogradu imala je: Radiolight 487796 Cluster u saradnji sa Gordanom Lebović i Vedranom Vučićem, realizovan povodom 150 godina od rođenja Nikole Tesle, 2006; Ukrštanja, povodom Dana Beograda, 2007; Glasnik svetlosti u saradnji sa Anicom Vučetić, povodom 153. godine od rodjenja Nikole Tesle na 25. Univerzijadi, 2009. godine.
Izložba će biti otvorena do 15. juna.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu