Norman Biker: Bluz trio u Domu omladine - iKragujevac


Kultura

Norman Biker (Norman Beaker) bend  održaće koncert u sutra, u sredu od 21 sat, u Domu omladine u Kragujevcu. U sklopu evropske turneje na kojoj promovišu album Between The Lines, bend nastupa kao bluz trio, a podršku će im pružiti muzička škola "Oktava“ iz Kragujevca.

Norman Biker bend sastavljen je od veoma cenjenih britanskih muzičara koji su svoj doprinos kompletnoj rokenrol sceni dali koncertnim sviranjem ili studijskim radom za britanske i svetske velikane kao što su: BB King, Badi Gaj (Buddy Guy), Džek Brus (Jack Bruce), Aleksis Korner (Alexis Korner), Kris Farlou (Chris Farlowe), Leri Garner (Larry Garner), Graham Bond, Čak Beri (Chuck Berry), Robert Plant, Džimi Pejdž (Jimmy Page) , Van Morison (Van Morrison), Lovel Fulson (Lowell Fuslon), Piter Grin (Peter Green), Luizijana Red (Louisiana Red), Fenton Robinson i mnogi drugi.

Norman Biker je predvodnik britanske bluz scene više od četiri decenije, veoma cenjen gitarista, pevač, tekstopisac i producent.

Čuveni BB King za njega rekao: "Norman je kao beli Fredi King!“ Zajedno sa Van Morison-om tri puta zaredom napunio je Rojal Albert Hol.

Norman Biker trio na ovogodišnjoj turneji promoviše novi album pod nazivom "Between The Lines“ (2013) na kome se zajedno sa kolegom iz benda, Džonom Prajsom, potpisuju kao autori i producenti albuma.

Ulaznice se mogu kupiti na dan koncerta u Domu omladine, po ceni od 300 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu