Premijera predstave "Cvrčak i mravi" - iKragujevac


Kultura

U subotu, 7. marta, u 12 časova, u Pozorištu za decu Kragujevac biće premijerno izvedena predstava „Cvrčak i mravi“, a zbog velikog interesovanja, istog dana, u 18 časova, biće organizovana i druga premijera.

Reditelj ove čuvene basne, antičkog pisca Ezopa, je mladi glumac Miloš Milovanović, koji se već dokazao kao provereni reditelj predstavama “Alisa u zemlji i čuda" i "Čorba od kanarinca" (na sceni "303"), a ovoga puta potpisuje i adaptaciju. Prema njegovim rečima, reč je o edukativnoj predstavi koja će pružiti drugačiji pogled na cvrčka i njegov rad, koji je do sada prikazivan kao lenjost.

Glavna uloga Cvrčka poverena je Milomiru Rakiću, a umesto mrava u modernoj basni pojavljuju se mravice, Milica Redžić Vulević (Mravica pametnica), Dubravka Đorđević (Mravica tračara), Darija Nešić (Mravica starog kova), Nevena Brzaković (Mravica pravica). Za muziku, čak deset songova, zadužen je Vuk Spasić, dok je tekstove napisala Milica Redžić vulević. Koreografiju je osmislio Aleksandar Lekić. Kostime i scenografiju potpisuje Alina Linkova Veljković.
U Pozorištu za decu najavljuju zabavni mjuzikl sa hepi endom i mnogo plesnih tačaka, duhovitim songovima, a važno je napomenuti da svaka mravica ima svoj karakter, a i razlikuju se i po godinama.

Predstava traje 45 minuta, a namenjena je deci uzrasta od 3+ godine 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu