"Serbian Jazz, Bre!" u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U petak, 27. februara, u Kontakt galeriji SKC-a nastupiće beogradska etno džez grupa Serbian Jazz, Bre!

Serbian Jazz, Bre! je nastao sredinom 2012. godine, sa idejom da spoji muzičku i vizuelnu umetnost, kao i da promoviše srpski i balkanski džez, na nov način. Muzički deo projekta okupio je značajne srpske muzičare, formirajući svojevrsni umetnički izraz koristeći, kako jezik savremenog džeza, tako i bogato muzičko nasleđe Balkana. Integralni deo nastupa su i video projekcije, u kojima autor i inicijator projekta – fotograf Ivan Grlić, ima ulogu VJ-a.

U junu 2013. godine, bend je izdao i svoj prvi CD, pod nazivom 'Serbian Jazz BRE Project'. Projekat je od samog svog nastanka privukao veliku pažnju javnosti, što je rezultiralo mnogobrojnim nastupima na festivalima u zemlji i inostranstvu. Repertoar benda je sačinjen većim delom od autorskih kompozicija, ali i od obrada narodnih pesama sa balkanskog podneblja, nastalih kao svojevrsni omaž jednom od pionira balkanskog džeza – Branislavu Lali Kovačevu.
Bend u sastavu: Aleksandar Jovanović Šljuka – klavir, klavijature, Marko Fabry – bas gitara, Aleksandar Cvetković – bubnjevi i Maks Kočetov-saksofon, Uroš Šećerov – udaraljke i stvara plodnu podlogu za istraživanje i vizuelni izraz Ivana Grlića kao video jockey-a, koji u duhu džeza, koristeći improvizaciju prati odsvirane note i prenosi svoje impresije na ekran. Koncert počinje posle 22 časa, a cena ulaznice je 200 RSD. 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu