Večernja scena PZD: „Kokoška“ i „Dar“, predstave za odrasle - iKragujevac


Kultura

Pozorište za decu Kragujevac, osim obimnog i raznovrsnog repertoara za decu, proširuje svoj opus i aktiviranjem Večernje scene „303“, na kojoj se prikazuju predstave za odrasle. Tako će večeras u 20 časova publika moći da pogleda predstavu “Kokoška”, koju je po tekstu Nikolaja Koljade režirao Miloš Milovanović. 

Posle „Čorbe od kanarinca“ i „Alise u zemlji čuda“, ovо je treća predstava koju je režirao Miloš Milovanović, inače glumac kragujevačkog „Pozorišta za decu“, ali se on ovoga puta ne pojavljuje na sceni. Kaže da je „Kokošku“ odabrao, jer je želeo da produbi temu komada i „probudi“ publiku u beskonačnom čekanju boljeg sutra. Hteo je da ljudi vide predstavu i da se prepoznaju u tome. Da shvate da je sve na njima i da, ako se sami ne izborimo za bolje sutra, ono neće ni doći.

U predstavi igraju Darija Nesić (Ala), Nevena Brzaković (Nona), Dubravka Đordjević (Dijana), Milomir Rakić (Fjodor) i Vladimir Đoković (Vasilij).

Predstava je nastala uz podršku udruzenjem gradjana “Enciklo”.

Izvođenje je kamerno, pa je broj mesta za publiku ograničen na 42.

Cena ulaznice iznosi 400 dinara.

Sutra- u petak 27.februara, kragujevačka publika imaće mogućnost da na Večernjoj sceni „303“ pogleda predstavu „Dar“, koja je premijerno izvedena na Dan ljudskih prava, 10. decembra, na sceni “Kult” UK “Vuk Karadžić”, u Beogradu.

Predstava je rađena po tekstu glumice Milene Đorđević i predstavlja društveno-angažovan projekat, koji za cilj ima upoznavanje javnosti sa problemima osoba obolelih od autizma. Oni su jednostavno drugačiji, a kako i na koji način i šta sve preživljavaju njihovi najbliži, prikazano je u ovoj predstavi.

Specifičnim rediteljskim postupkom Miloš Đorđević dočarava period od rođenja do puberteta, autističnog dečaka Koste i njegove porodice.

U predstavi igraju Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić i Zorana Bećić.

Cena ulaznice je 350 dinara.

Predstava se ne preporučuje mlađima od 13 godina. 

gto.kg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu