Poluakustični koncert Nikole Vranjkovića - iKragujevac


Kultura

U subotu, 13. decembra, u kragujevačkom Domu omladine biće održan koncert Nikole Vranjkovića. Ovo će biti njegov treći nastup u Kragujevcu ove godine, ali će se Vranjković kragujevačkoj publici po prvi put predstaviti poluakustičnom svirkom.

Nikola Vranjković (rođen 1970. godine u Beogradu) je gitarista, tesktopisac i producent, koji je najveću afirmaciju stekao kao lider beogradskog alternativnog rok sastava Blockout. Sa Blockout-om je snimio četiri studijska albuma: „Crno, belo i srebrno“ (1994), „Godina sirotinjske zabave“ (1996), „San koji crećan sanjaš sam“ (1998) i „Ako imaš s kim i gde“ (2004), a 2001. godine je objavio solo album „Zaovdeilizaponeti“, koji je pored CD-a sadrži i zbirku njegovih pesama. Septembra 2013. godine, pevač Blockout-a, Milutin Jovančić Mita objavljuje da Nikola Vranjković više nije član benda i nastavljaju rad bez njega, da bi oktobra 2014. godine Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije Vranjkoviću vratio pravo na ime Blockout. Nikola Vranjković je ove godine objavio još jedni knjigu pod nazivom „Bremeplov“. Zanimljivo je da je Vranjković, pre dolaska u Blockout, jedno vreme nastupao i sa legendarnim pankerom Satanom Panonskim.

Poluakustični koncert Nikole Vranjkovića počinje u 22 sata, a karte po ceni od 500 RSD mogu da se u kupe u Domu omladine.

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu