“Vilijeva gozba” u Sali PMF-a - iKragujevac


Kultura

Posle uspešno završenog 17. Festivala akademskih pozorišta Srbije u Novom Sadu , gde je predstava Akademskog pozorišta SKC-a “Vilijeva gozba” osvojila šest nagrada, kragujevačka publika će moći ponovo da je pogleda u sredu 19. novembra u 20.00 sati u sali PMF-a.

Kragujevačkom SKC-u pripale su nagrade za najbolju scenografiju, kostimografiju, glavnu mušku i glavnu žensku ulogu, režiju, kao i druga nagrada za predstavu u celini.

Autor teksta predstave je Mladen Popović, dok adaptaciju i režiju ove komične parodije “sa jedenjem, pijenjem i ubijanjem” potpisuje Miroslav Petrović.

U godini obeležavanja 450. godišnjice rođenja Vilijema Šekspira, u veoma zanimljivom, komičnom, dinamičnom i vrlo zahtevnom pozorišnom prikazu, sreću se junaci ovog najvećeg stvaraoca pozorišnih dela, ali u neobičnim okolnostima – svi okupljeni na jednom mestu.

Hamlet, Magbet, Titanija, Otelo, Ričard Treći, Gertruda, Falstaf i ostali, u izmišljenom i otuđenom svevremenskom vrtlogu prostora, vode neprestanu borbu između kraljeva i prinčeva, vladara i potčinjenih, vlasti i pojedinca, crnog i belog, dobra i zla.

U predstavi igra ansambl od 13 glumaca SKC-a: Kostadin Stojadinov, Pavle Tasić, Nina Nedeljković Stevanović, Stefan Pavlović, Dragana Miletić, Marko Marinković, Dragana Perović, Dragoljub Dimitrijević, Milena Jović, Marko Radojević, Nikolina Bojović, Nevena Pavlović i Nemanja Ignjatović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu