Teatar: Predstava „Prevaranti u suknji“ - iKragujevac


Kultura

Danas od 20 sati, na sceni Knjaževsko-srpskog teatra biće izvedena predstava „Prevaranti u suknji“, komedija rađena po tekstu Kena Ludviga, u režiji Milića Jovanovića.

Džek i Leo su dvojica nezaposlenih engleskih glumaca koji pokušavaju uspeti u Americi izvođenjem scena iz Šekspirovih dela. Kad već gotovo u potpunosti odustanu i od glumačkih karijera i od života, u jednom časopisu pročitaju da izvesna stara i vrlo bogata gospođa iz Jorka traži svoje izgubljene rođake koji su kao deca s majkom odselili u Englesku i koje otada nije videla. Džek i Leo brzo smišljaju plan koji bi trebalo da im donese bogatstvo. Plan je da se staroj bogatašici predstave kao njeni izgubljeni rođaci i na taj način preuzmu nasledstvo. Ipak, situacija se komplikuje kad naši junaci saznaju da gopođa traži svoje nećakinje. Zato se naši junaci preoblače u žene… Stvari postaju još komplikovanije jer se Leo zagleda u Meg, živahnu, duhovitu i nadasve privlačnu rođaku stare gospođe. Meg obožava pozorište, a verena je za dosadnog pastora. I njen će se život okrenuti naglavačke kad se upozna s „rođakama“ Maksin i Stefani…

Uloge: LEO: Dušan Stanikić, MEG: Katarina Mitrović, DžEK: Đorđe Simić, ODRI:Darija Nešić, DANKAN: Nikola Milojević, FLORENS: Marina Perić Stojanović, DOK: Zdravko Maletić, BUČ: Čedomir Štajn.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu