"Peščana hronika" pred Kragujevčanima u četvrtak - iKragujevac


Kultura

Pavle Zelić će po prvi put pred Kragujevčanima predstaviti svoj roman "Peščana hronika" u četvrtak, 24. aprila sa početkom u 19 časova, u galeriji Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Kragujevcu, ulica Dr Zorana Đinđića 10. 

Roman pokriva u srpskoj književnosti nikada ranije obrađenu istorijsku temu omladinskih radnih akcija posle II svetskog rata, i uklapa je u uzbudljiv trilerski zaplet sa elementima fantastike. Ova formula se pokazala izuzetno uspešnom, pa je "Peščana hronika" do sada privukla veliku pažnju medija, publike i kritike i našla se u širem izboru za NIN-ovu nagradu za roman godine a doživela je i drugo izdanje. Roman je intenzivno promovisan kako u Beogradu, ali i širom Srbije, pa i u regionu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Pored toga, ovo će biti prilika da se sa autorom govori i njegovim drugim umetničkim angažmanima, pa će tako biti upriličena i mala izložba stripa "Družina Dardaneli" koji potpisuje kao scenarista dok je crteže za ovaj izuzetno uspešan album uradio slikar Dragan Paunović, takođe poznat po stripskoj adaptaciji hit romana "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića.

Razgovor sa Zelićem će voditi kragujevačka spisateljica Tatjana Janković, a posetioci na promociji će se na jedinstven način približiti vremenu i atmosferi radnih akcija koje roman opisuje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu