Facebook bez konkurencije u Srbiji - iKragujevac


IT

Fejsbuk je najpopularnija društvena mreža u Srbiji, pošto najviše ispitanika ima nalog na toj mreži, ali i najviše vremena provode na njoj, pokazali su rezultati ankete.

Od 876 anketiranih, na pitanje na kojim društvenim mrežama imate nalog, 99 odsto je reklo da je to Fejsbuk, potom Jutjub - 93 odsto, tviter - 77 odsto glasova. Dalje slede Gugl plus, Instagram, Linkedin.

Treba, međutim, imati u vidu da je većina korisnika Guglove elektronske pošte po automatizmu dobijala i nalog na Gugl plusu, tako da broj otvorenih naloga na toj društvenoj mreži nije u potpunosti organski.

Na pitanje na kojoj mreži provode najviše vremena, 95 odsto anketiranih izabralo je Fejsbuk, sledi Tviter sa 47 odsto, pa Jutjub sa 44 odsto glasova anketiranih. Iza njih je Instargram, dok je u ovom slučaju Gugl plus dobio svega 8,0 odsto glasova.

Interesantno je da se korišćenje društvenih mreža u mnogome promenilo u odnosu na anketu iz 2009. godine, jer je većina tadašnjih društvenih mreža nestala sa liste, a neke su i ugašene.

Fejsbuk je, međutim, i tada bio najpopularnija društvena mreža u Srbiji.

Novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu