Android lollipop poboljšanja za 2015. godinu? - iKragujevac


IT

Android 5.0 Lollipop ima gomilu novih funkcija u svojoj platformi, a sve začinjeno Material Design interfejsom. Međutim mnogi korisnici daju predloge za implementaciju novih funkcija koje bi želeli da vide u 2015. godini.

Ovo su neke od čestih sugestija:

  • Duže trajanje baterije

Ovo je naravno san svakog korisnika mobilnih uređaja, a kod ljubitelja Androida želja za boljim radnim vekom baterije se nije smanjila ni nakon što je Google ove godine lansirao svoju Project Volta inicijativu, koja štedi bateriju. U poruci, fanovi navode da bi Google trrebalo da prestane da se takmiči sa Apple-om u tome ko će da napravi tanji telefon već da se koncentriše na bolji radni vek baterije.

  • Prestanak proizvodnje telefona sa samo 16GB prostora

Ovo je veoma česta primedba, koja nije strana ni Apple korisnicima kada je 16GB iPhone 6 model u pitanju. Obzirom na to koliko toga se danas može uraditi sa telefonom, 32GB bi trebalo da bude minimalan skladišni prostor koji se nudi na flagship modelima smartfona.

  • Wireless punjači

Bežični punjači su postali jedna od najpoželjnijih funkcija kod telefona, a ima i onih Android korisnika koji iz očajanja prave sopstvene bežične punjače u kartonskim kutijama. I dok bi ova funkcija svakako bila idealan dodatak za sve Android telefone, bilo bi pravo iznenađenje ukoliko bismo je videli naredne godine.

  • OIS tehnologija za kamere

Optička stabilizacija slike u mnogome poboljšava sposobnosti fotografisanja na smartfonima, posebno u uslovima slabijeg osvetljenja. Mnogi Android telefoni već koriste OIS tehnologiju, ali bi najveći broj fanova voleo da ovo bude standard na svakom jačem Android modelu naredne godine.

  • Double-tap-to-wake funkcija

Ovo je funkcija koja je takođe prisutna na pojedinim telefonima (HTC M8, na primer), ali Android fanovi smatraju da je ovo funkcija koja bi trebalo da se nađe na svim uređajima.

  • Jača kontrola nad aplikacijama

Android korisnici žele da programeri aplikacija daju dovoljno dobar razlog i opravdanje zašto neka aplikacija zahteva pristup kameri i mikrofonu, na primer. Takođe, korisnici žele i mogućnost da odbiju određeni zahtev aplikacije za pristupom, a da i dalje mogu da koriste tu aplikaciju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu